Nieuws

Website IKC

zondag, 04 maart 2018

Nu we deel uitmaken van IKC Zuid Kennemerland, locatie Satelliet zijn we ook zichtbaar op de website van het IKC. Neemt u ook eens een kijkje op die website, we zijn het aan het vullen. https://ikczuidkennemerland.nl/Mist u nog iets, laat het ons weten!

Sportdag

zondag, 04 maart 2018

Het duurt nog wel even maar op dinsdag 26 juni houden we de jaarlijkse sportdag. Tijdens de Koningsspelen is er dan een spelletjesdag.

Koken

zaterdag, 03 maart 2018

Maandag 19 februari hebben weer vier leerlingen een heerlijke salade met juf Jolanda gemaakt. Een leerling die in de gang liep verzuchtte: 'dat ruikt lekker, ik heb honger". Dat is een mooi compliment. Elke maandag en vrijdag wordt er gekookt, uw kind weet vast wel wanneer het aan de beurt is.

Nieuwsbrief

woensdag, 21 februari 2018

De laatste nieuwsbrief staat online!

Gloednieuwe Integrale Kind Centra Zuid-Kennemerland openen deuren in Haarlem

dinsdag, 01 november 2016

Op donderdag 27 oktober zijn in Haarlem twee nieuwe Integrale Kind Centra, kortweg IKC’s, gestart. Binnen de IKC’s werken specialisten van het speciaal (basis)onderwijs en de jeugdhulp nauw samen. Door die samenwerking kunnen de IKC’s aan kinderen, waarbij de ontwikkeling niet goed verloopt, snel de juiste ondersteuning bieden. De nieuwe IKC’s in Haarlem zijn een samenwerkingsverband van Passend Onderwijs Zuid-Kennemerland, SBO De Satelliet, SBO Focus, de...

Afsluiting Kinderboekenweek "voor altijd jong"

vrijdag, 14 oktober 2016

De afgelopen anderhalve week zijn alle groepen d.m.v. workshops, creatieve opdrachten en andere activiteiten bezig geweest met het thema "Voor altijd jong". Vandaag hebben we dit met de hele school afgesloten met het voorlezen van het, door de kinderen, zelf gemaakte verhaal. Daarna had elke groep een klein optreden. Spannend, maar wat deed iedereen het goed!

Workshop ‘opa’s en oma’s

dinsdag, 11 oktober 2016

Deze week was mevrouw Marlies Hasebos van Hart bij ons op school. Zij gaf een workshop over ‘opa’s en oma’s’. Daarin leerden we hoe opa’s en oma’s lopen, hoe ze praten (en vooral dat ze altijd zeggen ‘wat ben je groot geworden!’ en dat ze altijd thee en koffie drinken uit deftige kopjes met een koekje erbij.Ik vond het verbazingwekkend hoe goed de kinderen uit onze groep, 7 of 8 jaar, al heel goed een opa of oma kunnen nadoen. Sommige kinderen...

Jaarkalender 2016-2017 online

zaterdag, 24 september 2016

De nieuwe jaarkalender is klaar!

Kamp groep 8

zaterdag, 18 juni 2016

Hier een kleine indruk van het kamp. Wat heeft iedereen genoten!

De onderbouw bezoekt de bibliotheek

maandag, 13 juni 2016

De bibliotheek was eigenlijk nog dicht maar wij mochten wel naar binnen. Dit was reuze spannend! Het verhaal van de Gruffalo werd aan ons voorgelezen met een reuzenprentenboek en er werd verteld over de Bibliotheek en wat je daar allemaal kan doen.  Dit was voor sommige kinderen nieuw maar anderen herkende wat er verteld werd. Aan het eind mochten we allemaal een leuk interessant boek uit te kiezen om mee naar school te nemen.  We genieten nog elke dag van dit bezoek, met alle...

Toepassingsweek groep 4

zondag, 08 mei 2016

Een paar keer in het jaar hebben we geen gewone leeslessen, maar dan hebben we een zg. toepassingsweek.Dan oefenen we het lezen op een andere manier. Het lijkt dan niet op lezen, maar eigenlijk doen we dat wel.Onlangs hadden we weer zo’n week. Met het weekblad van ‘Dolfje Weerwolfje’ hebben we allerlei opdrachten gedaan.Eén daarvan was een stripverhaal maken. Juf had van een bestaand stripverhaal alle plaatjes losgeknipt. In kleine groepjes probeerden we er weer een...

Dansles Superhelden

donderdag, 17 maart 2016

Groep 1 t/m 4 volgen, onder leiding van dansjuf Sam, een dansworkshop. In de eerste les stonden allerlei helden, zoals Superman centraal.Bekijk de foto’s van de eerste en tweede les en je ziet hoeveel plezier de kinderen eraan beleven. We kijken nu al uit naar de volgende les!

Schaatsen

zondag, 14 februari 2016

Woensdag 17 februari gingen we met bijna de hele school (groep 4 t/m 8) lekker schaatsen op de kunstijsbaan in Haarlem. Dit jaar schaatsten we niet voor een goed doel, maar mochten we gewoon lekker vrij schaatsen.  Het was een gezellige en sportieve ochtend!

Storm

woensdag, 10 februari 2016

De afgelopen weken heeft het regelmatig gestormd. Wij hebben met alle kinderen op verschillende manieren ervaren wat de wind allemaal doet. Wat was iedereen enthousiast!

O kom er eens kijken...

zondag, 06 december 2015

De afgelopen weken stonden veel activiteiten in het teken van Sinterklaas. Met als hoogtepunt het bezoek van Sinterklaas bij ons op school, dit was weer een groot feest!
© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl